Ook een Juuver worden?

Meld je aan en ga met ons op pad!

Vind een auto!

Als wij over de toekomst van mobiliteit nadenken, dan denken we aan autodelen. Het wordt daarom steeds populairder. Hoe kan autodelen je leven nu al makkelijker maken? Wanneer is autodelen goedkoop en slim?  Dat is afhankelijk van jouw gebruik en jouw wensen. Een hoop autorijders zullen zich niet beseffen dat het gebruiken van een deelauto hen juist een hoop tijd, gemak en geld kan besparen. Wij laten je daarom graag alle ‘ins en outs’ van Carsharing zien.

Autodelen is slim als  je tijd en moeite wil besparen.

Je staat er niet gelijk bij stil, maar eigenlijk vraagt het bezitten van een auto een hoop tijd en aandacht. Je hebt verzekeringen nodig, de auto moet jaarlijks gekeurd worden en dan kan er altijd nog iets misgaan. Een kras is namelijk ook zo veroorzaakt. Kortom: een auto bezitten is niet altijd even makkelijk.

Met autodelen heb je wel het plezier van de auto, maar niet alle rompslomp eromheen. Een bedrijf zoals Juuve, dat carsharing mogelijk maakt, neemt namelijk die verantwoordelijkheid op zich en regelt al die lastige bijzaken voor je. Juuve is niet voor niets expert in carsharing: dat betekent dat wij heel goed kunnen onderhandelen om de goedkoopste verzekeringen en onderhoudsdiensten in armen te nemen. Dat wordt natuurlijk allemaal weer doorberekend in de prijs die jij uiteindelijk bij ons betaalt.

Autodelen is goedkoop als je kleine afstanden rijdt of met meer mensen reist.

Goedkoop als je kleine afstanden rijdt.
Voor een auto ben je, volgens dit onderzoek van Nibud, ongeveer 250 euro per maand aan vaste lasten kwijt. Als je veel gebruikt maakt van jouw auto, compenseert dat die vaste lasten. Dat is alleen niet altijd het geval, bijvoorbeeld als je een tweede auto hebt die vaak stil staat. Als je bijvoorbeeld ongeveer tussen de 5.000 en 10.000 kilometer per jaar rijdt, kan Carsharing regelmatig voordeliger uitpakken dan wanneer je een eigen auto bezit volgens de Consumentenbond.

Goedkoop als je met meerdere mensen op stap gaat.
Van sharing is caring hebben we allemaal al eens gehoord, maar sharing kan dus ook echt voor saving zorgen als het om autodelen gaat. Een deelauto kan namelijk ten opzichte van het OV een stuk voordeliger uitvallen. Het OV is een goede optie als je zelf geen auto bezit, maar het is vaak goedkoper om een auto met zijn vieren te delen dan vier losse treinkaartjes te moeten aanschaffen. Want met hoe meer mensen je rijdt, hoe voordeliger jullie rit ten opzichte van het OV zal zijn. En vergeet niet dat uitvallende treinen of defecte bovenleidingen dan ook ineens niet meer tot jouw reisproblemen hoeven te horen!

5 Tips om écht slim en goedkoop te autodelen.

Carsharing kent dus meerdere interessante voordelen qua tijd, gemak en geld. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten voordat je gebruik maakt van een deelauto. Wij zetten ze graag voor je op een rij!

1. Is het inclusief brandstof?
Carsharing bedrijven gebruiken vaak verschillende methodes om de kosten van jouw rit te berekenen. Zo heeft de één de brandstofkosten al opgenomen in de prijs per gereden kilometer. De ander berekent de kilometers juist exclusief brandstof. En particuliere autodelers willen soms dat je de auto afgetankt aflevert. Dat komt dan allemaal bovenop de prijs per kilometer en dat kan soms duurder uitpakken dan je had gedacht. Juuve heeft daarom de brandstof- of elektriciteitskosten al in de prijs per kilometer opgenomen, zodat de eindprijs geen vervelende verrassing oplevert.

2. En wat doe je met de sleutels?
Als je een deelauto gebruikt, moet je er natuurlijk wel toegang tot hebben. Als je een deelauto van een particulier gebruikt, moet je meestal de sleutel ophalen en inleveren bij de eigenaar zelf. Dat is onhandig als die persoon bijvoorbeeld eens niet thuis is: dan blijft de teller doorlopen tot het moment dat jij de sleutel in de handen van de eigenaar hebt gedrukt, met als gevolg dat je de auto langer huurt dan dat je ‘m daadwerkelijk nodig hebt. Dat is zonde van jouw tijd en geld.

Veel Carsharing bedrijven kiezen daarom ervoor een digitale oplossing aan te bieden: dan kun je via de app de auto ontgrendelen als het jouw beurt is om de wagen te gebruiken, of afsluiten wanneer jouw rit beëindigd is. Handig, want dan weet je precies van wanneer tot wanneer je voor de auto betaalt.

3. Abonnements- of inschrijfgeld
Soms vragen aanbieders wel eens om inschrijfgeld. Of je moet een abonnement afsluiten voordat je van de diensten gebruik mag maken. Vaak is dat niet zoveel geld, maar het is wel belangrijk om daar rekening mee te houden. Bij Juuve betaal je geen inschrijfgeld en ben je niet verplicht een abonnement te nemen: wij willen onze dienst namelijk echt vrij en makkelijk houden.

4. Waar mag ik parkeren?
Sommige carsharingbedrijven mogen hun auto’s overal in de stad gratis parkeren. Dat bespaart een hoop parkeerkosten. Bij Juuve zijn wij ook al druk bezig om dit onze gebruikers te kunnen aanbieden. Tot die tijd kun je gebruik maken van zogenaamd ‘bezoekersparkeren’. Dat kun je aanvragen bij de Gemeente Rotterdam en dan betaal je slechts 30 eurocent per uur als je binnen jouw eigen parkeergebied de auto achterlaat.

5. Eigen risico: wat gebeurt er bij schade?
Of het nu met jouw eigen auto of met een deelauto is: iedereen wil goed verzekerd op weg. Controleer daarom ook altijd de verzekeringsvoorwaarden van de partij waarbij je van Carsharing gebruik gaat maken. Zo is er meestal sprake van een eigen risico. Dat is een deel van de kosten die je zelf betaalt als de auto schade oploopt.

Lees ook even goed welke schade op jou verhaald kan worden. Bij sommige aanbieders ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor parkeerschade die een auto tussen jouw en andermans reservering oploopt. De kans bestaat dan dat jij alsnog als ‘schuldige’ wordt aangewezen, omdat jij de laatste bent geweest die de auto gebruikt heeft.

Bij Juuve hoef je je daar geen zorgen om te maken: zodra jij klaar bent met het gebruiken van de auto, kun je foto’s uploaden van de status van jouw auto. Als iemand anders dan een kras veroorzaakt, ben jij sowieso niet aansprakelijk!

Instappen in de toekomst van carsharing.

‘Goed voorbereid op weg’ is dus ook bij autodelen heel belangrijk: zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Carsharing moet immers handig, snel en makkelijk zijn. Wij geloven erin dat deelauto’s in de toekomst voor bijna iedereen en voor verschillende soorten ritten een ideale oplossing gaan vormen. Het bespaart namelijk tijd en geld, en die twee waardevolle factoren kun je dan vervolgens aan écht leuke dingen besteden. Juuve hoopt dat je snel wilt deelnemen aan het ‘nieuwe autorijden’, zodat ook jij kunt genieten van de vrijheid en flexibiliteit die autodelen jou kan bieden!

Meer weten over wie wij zijn? Lees de persoonlijke founder stories van Juuve Carsharing founders Niki en Lieuwert.

Je kan je geld maar één keer uitgeven, dus dan liever aan iets wat je echt belangrijk vindt.

Andere stories

Finance & HR Manager (32u)

👉   Over Juuve In de grote steden van Nederland zorgen onze deelauto’s ervoor dat niemand meer een auto nodig heef

Lezen
Stage | Business development

👉 Over Juuve De missie van de jonge tech-startup Juuve is om iedereen toegang te geven tot de mobiliteit van de toek

Lezen

Terug naar blog