Ook een Juuver worden?

Meld je aan en ga met ons op pad!

Vind een auto!

Autodelen wordt steeds populairder en dat betekent dat de mogelijkheden ook steeds uitgebreider worden. Alleen in Rotterdam vind je bijvoorbeeld al verschillende aanbieders. En of je het nu doet voor de vrijheid, de kostenbesparing of de variatie in te gebruiken auto’s… Je wilt simpelweg de beste partij hebben. Deelauto’s zijn er namelijk in allerlei soorten en maten: sommige deelauto’s herken je vanwege hun bestickering duidelijk op straat, maar andere deelauto’s zijn gewoon van buurtgenoten. En soms moet je de sleutel eerst ophalen, maar je kunt een deelauto steeds vaker met een app ontgrendelen. Kortom, de opties zijn eindeloos, maar wat voor deelauto past nu het beste bij jouw gebruik en jouw wensen? Juuve is de Rotterdamse wereld van carsharing ingedoken en heeft een lijst opgesteld met de voor- en nadelen van verschillende aanbieders. Zo weet jij precies welk bedrijf het beste bij jou past!

Snappcar

Even in het kort:

Snappcar biedt je de mogelijkheid om auto’s van particulieren te gebruiken. Het is een van de bekendste platformen voor autodelen: in Rotterdam vind je bijvoorbeeld al 508 auto’s die via Snappcar worden gedeeld. In 15 à 30 minuten meld je je via de website aan en kun je 1 tot 3 dagen van tevoren een auto reserveren. De kosten worden aan de hand van de dagprijs, kilometerprijs en de gebruikte brandstof berekend. Je betaalt vooraf via iDEAL.

Wat vond Juuve zelf ervan?

Wij hadden redelijk snel een profiel aangemaakt. Het reserveren van de auto kostte alleen wel wat tijd. De eigenaar moest ons namelijk eerst nog toestemming geven. Houd daarom rekening met het feit dat iemand jouw reservering ook kan weigeren. Uiteindelijk mochten wij op pad met een Rode Peugeot, die zich op 10 minuten fietsen van onze locatie bevond. De sleutel moesten wij ophalen en inleveren bij de eigenaar. De eigenaar was helaas tot de avond niet thuis, waardoor wij eigenlijk verplicht waren de auto de hele dag te huren, terwijl we de wagen maar twee uurtjes nodig hadden. Al met al vonden wij Snappcar een handig en relatief goedkoop alternatief, maar niet al te vlot. Toch biedt het een mooie kans om zo nu en dan een auto te kunnen gebruiken.

Voordelen:

Snappcar heeft geen abonnementskosten, relatief lage dagprijzen en een flink aanbod aan auto’s.

Nadelen:

Het is nog de vraag of je reservering geaccepteerd wordt en je bent afhankelijk van de eigenaar om de sleutel op te halen of weer in te leveren. Dat kan extra tijd, energie en geld kosten. Ook is de totaalprijs niet overzichtelijk omdat je zelf ook nog moet tanken.

Snappcar

Greenwheels

Even in het kort:

Greenwheels is een van de pioniers van autodelen in Nederland. De wagens zijn makkelijk te herkennen op straat vanwege hun uiterlijk: rood met witte stippen. In Rotterdam vind je zo’n 140 auto’s van Greenwheels die op vaste parkeerplekken staan. Het aanmelden kost je 15 tot 30 minuten. Dan kun je een auto via de website of app reserveren en die kun je direct gebruiken. De prijs is relatief duur: je hebt optionele abonnementskosten, een uurtarief en een kilometertarief die je uiteindelijk met je creditcard moet betalen.

Wat vond Juuve zelf ervan?

Greenwheels is ontzettend snel! Ons account was binnen enkele minuten gemaakt. Ook heeft Greenwheels voldoende auto’s die je gelijk kunt reserveren. Als je eenmaal in de auto zit, wordt het wat ingewikkelder. Je hebt namelijk een pincode, een kastje in het dashboard en een autosleutel nodig om de auto te starten. De auto open je met je OV-kaart of met de app. Het is dus even uitzoeken hoe je je auto aan de praat krijgt. Het sleutelloze systeem geeft wel meer vrijheid, maar Greenwheels is een stuk duurder dan een platform als Snappcar. Greenwheels is vooral handig als je slechts een paar uurtjes een auto nodig hebt.

Voordelen:

De aanmelding en reservering gaat snel en je kunt gelijk met een auto op weg. Ook is de prijs inclusief brandstof: het is dus meteen duidelijk wat jouw rit gaat kosten.

Nadelen:

Het uurtarief en het kilometertarief is best hoog en je betaalt ook een behoorlijke borg. Daarnaast kun je maar twee type auto’s kiezen, die wel erg opzichtig bestickerd zijn. De ontgrendeling van de auto is rommelig en vereist tijd. Ook moet je de auto weer op de daarvoor aangewezen plek terugzetten.

Greenwheels

Mywheels

Even in het kort:

Mywheels wil met autodelen het milieu verbeteren en kan als een non-profitorganisatie beschouwd worden. Via Mywheels huur je een auto van een particulier: in Rotterdam zijn er op deze manier ongeveer 100 auto’s beschikbaar. Je meldt je via de website in 15 minuten aan en hebt vervolgens een uitgebreide selectie aan auto’s om te kiezen. Die dien je 3 tot 5 dagen van tevoren te reserveren. De kosten wordt berekend via een dagtarief, een kilometertarief en de gebruikte brandstof. De betaling wordt via iDEAL uitgevoerd.

Wat vond Juuve zelf ervan?

De aanmelding via Mywheels was verbazingwekkend snel, maar het aanbod aan auto’s is klein. Dat betekent dat het moeilijk is een passende auto in jouw buurt te vinden. Wij wilden voor een afspraak in Leiden een leuke stadsauto, maar de meeste reserveringsverzoeken werden afgewezen. Uiteindelijk vonden wij na wat tijd en moeite een passende auto, die wij net als bij Snappcar eigenlijk weer de hele dag moesten huren omdat de eigenaar niet op tijd thuis was om de sleutel terug te nemen. Dat maakte de huurprijs niet hoger, maar onze kosten om de auto ergens in de tussentijd te parkeren wel. Mywheels probeert met een sleutelloos systeem aan deze oplossing te werken, maar slechts enkele auto’s zijn hiermee uitgerust. Juuve vond Mywheels in ieder geval een sympathiek bedrijf: misschien qua handigheid niet ideaal voor de snelle of spontane rit, maar een goede optie voor bijvoorbeeld een weekendje weg.

Voordelen:

Mywheels heeft een snel aanmeldproces en een relatief goedkoop tarief. Ook heeft het bedrijf geen abonnementskosten en hoef je geen borg te betalen. Het particuliere huren zorgt voor veel variatie in de auto’s die je kunt gebruiken.

Nadelen:

Helaas heeft Mywheels nog weinig auto’s in Rotterdam en je moet ook altijd afwachten of je reservering wel geaccepteerd wordt. Daarnaast moet de sleutel opgehaald en ingeleverd worden bij de eigenaar. De totaalprijs is niet helemaal duidelijk omdat je zelf moet tanken.

Mywheels

Connectcar/Witkar

Even in het kort:

Beide initiatieven zijn van KAV Autoverhuur en bieden ongeveer 27 Smarts aan, die in het centrum van Rotterdam te vinden zijn. Die auto’s mag je overal in de stad parkeren. De Smarts kunnen via de website of app gereserveerd worden: De eerste stap is jezelf aanmelden. Dat duurt helaas een dag of drie. De prijs wordt per seconde berekend en uiteindelijk via iDEAL betaald.

Wat vond Juuve zelf ervan?

Het bijzondere aan Connectcar en Witkar is dat de auto’s alleen direct gebruikt kunnen worden. Reserveren is dus niet mogelijk. Klinkt onhandig, maar dat valt best mee: je vindt de wagens van Connectcar en Witkar op veel plekken in de stad. De auto’s zijn heel handig via een app op te sporen, waardoor je niet naar je vervoer hoeft te zoeken. Wij stapten in, gingen boodschappen doen en genoten van het feit dat we de Smart overal gratis konden achterlaten. Het duurde alleen even voordat we überhaupt van de auto’s gebruik konden maken. Het aanmeldproces is ontzettend lang en hier en daar redelijk onduidelijk en onvriendelijk. Jammer, want als je die toets doorstaan hebt, zijn Connectcar en Witkar prettige carsharingdiensten om te gebruiken voor de dagelijkse boodschap of een andere snelle rit.

Voordelen:

De auto’s ontgrendel je direct met een app, waardoor je gelijk op pad kan. Ook kun je overal gratis parkeren in Rotterdam en is de auto relatief goedkoop als je hem minder dan 3 uur gebruikt. De brandstof hoeft niet apart betaald te worden.

Nadelen:

Zodra je de auto wat langer gebruikt, wordt Connectcar of Witkar behoorlijk duur: ook wordt de prijs vrij lastig berekend en kunnen er daardoor valkuilen ontstaan. Daarnaast heb je maar een autosoort te kiezen, waardoor de auto’s niet voor elke gelegenheid geschikt zijn. Het aanmeldproces is daarnaast bizar lang en er moet een borg betaald worden.

Witkar

Juuve

Even in het kort:

Juuve is een fantástisch bedrijf dat… Grapje, wij gaan onze eigen diensten natuurlijk ook gewoon zo objectief mogelijk onder de loep nemen. Wij zouden onszelf namelijk tekortdoen als wij ons niet in dit rijtje zouden plaatsen. Juuve rijdt niet alleen in Rotterdam, maar is ook echt Rotterdams. Vanaf begin dit jaar vind je bij Juuve 50 deelauto’s die snel naar de 1.000 uitgebreid zullen worden. Je kunt je binnen 5 minuten bij Juuve via de app of website aanmelden. Vanaf daar heb je een grote selectie aan auto’s tot je beschikking die je direct kunt reserveren en via de app kunt ontgrendelen. De prijs wordt aan de hand van een dag- of uurtarief en kilometertarief berekend en via jouw creditcard betaald.

Voordelen:

Met Juuve kun je vrijwel direct op weg en heb je te maken met lage tarieven. Ook hebben wij het aanmeldproces zo makkelijk mogelijk gemaakt, net als onze app: die biedt een helder overzicht van alle auto’s, de tarieven en de kosten. Bij Juuve betaal je daarnaast geen abonnementskosten.

Nadelen:

Onze deelauto’s moeten op dit moment nog op dezelfde plek afgeleverd worden, maar geen zorgen: daar werken wij aan. Ook vragen wij je een borg te betalen voordat je van onze auto’s gebruik kunt maken.

Wat willen wij met Juuve bereiken?

Wij gaan natuurlijk niet ons eigen product beoordelen: dat kunnen wij beter aan jou als gebruiker overlaten. Wij vertellen je daarom alleen wat wij voor ambities hebben en hoe jij Juuve kunt gebruiken. Wij zien ons namelijk niet alleen als bedrijf dat carsharing aanbiedt, maar als een complete service. Wij willen jouw middel zijn om in beweging te komen en spontaan reisjes mee te maken. Maar ook voor de minder spectaculaire plannen zijn wij daar om jou zorgeloos en vrij op pad te laten gaan. Flexibiliteit en gemak vinden wij erg belangrijk. Daarom kun je onze auto’s zonder sleutel ontgrendelen, heb je een helder overzicht van jouw kosten, ben je in een handomdraai door ons aanmeldproces heen en hoef je je ook op de weg nergens zorgen over te maken: wij staan je 24/7 bij als je pech hebt of schade maakt. Zo hopen wij autodelen toegankelijk maken voor iedereen. Lees meer over onze visie hier

Andere stories

Finance & HR Manager (32u)

👉   Over Juuve In de grote steden van Nederland zorgen onze deelauto’s ervoor dat niemand meer een auto nodig heef

Lezen
Stage | Business development

👉 Over Juuve De missie van de jonge tech-startup Juuve is om iedereen toegang te geven tot de mobiliteit van de toek

Lezen

Terug naar blog