Ook een Juuver worden?

Meld je aan en ga met ons op pad!

Vind een auto!

Dit is een verhaal van een autoliefhebber, die de auto het liefst uit het straatbeeld ziet verdwijnen en zich vol inzet om duurzaam autorijden de norm te maken. Ik ben Niki, 28 jaar oud, stadsmens en één van de oprichters van Juuve. Tegelijkertijd heb ik ook een enorme passie voor auto’s: ik heb er meer dan 10 gehad, van 1 tot 40 jaar oud, van benzine tot elektrisch, van Suzuki tot Tesla. En toch zet ik mij er elke dag met Juuve voor in om zoveel mogelijk auto’s te laten verdwijnen.

Toekomstvisie voor duurzaam autorijden en innovatie

Toen ik in 2007 begon met mijn studie Automotive Engineering, waren elektrisch rijden en autodelen al terugkerende onderwerpen. In datzelfde jaar presenteerden we voor de Gemeente Rotterdam een mobiliteitsvisie voor 2017: zelfrijdende taxi’s in de stad, die je kon bestellen met je smartphone. Dat lijkt nu heel erg op Uber, maar in 2007 was de eerste iPhone nét geïntroduceerd. De meeste mensen wisten nog niet eens wat een app was.

Gefascineerd door innovatie, is mijn ambitie toen gevormd: ik wil slimmere mobiliteitsvormen voor iedereen mogelijk maken, duurzaam autorijden zonder negatieve impact op onze planeet. Ik geloof sinds 2007 dat elektrisch rijden de toekomst heeft en dat het écht niet meer nodig is om een kapitaal uit te geven om in een (eigen) auto te reizen. Vol ambitie startte ik mijn carrière bij Renault. In 2011 het merk met de meeste elektrische modellen.

Van auto verkoop naar Carsharing

Vrijwel elke autofabrikant heeft inmiddels wel een ‘innovatie afdeling’, die zich bezig houdt met elektrisch rijden, autodelen en zelfrijdende auto’s. Maar hun primaire doel is (nog) niet veranderd: auto’s verkopen. Zoveel mogelijk. Auto’s worden een tikkeltje duurzamer, maar vooral sneller, leuker en goedkoper.

En dat is vervelend voor ons. Als iets beter, leuker en goedkoper wordt, gaan we er meer van kopen. En in het geval van auto’s worden we daar niet beter van. Steeds meer mensen willen in de stad wonen en werken, waardoor we élke vierkante meter moeten gebruiken voor mensen. Niet voor blik op straat, maar voor woningen, terrasjes, groen en speeltuinen. In Rotterdam nemen auto’s 54% van alle ruimte in beslag, terwijl ze 92% van de tijd stil staan. Erg zonde!

Visie voor Juuve Carsharing: Duurzaam en innovatief autorijden voor iedereen.

We moeten er dus voor zorgen dat elke auto véél efficiënter wordt gebruikt. We moeten ervoor zorgen dat Juuve zó gaaf wordt, dat mensen het veel liever gebruiken dan een ‘traditionele eigen auto’. Als je met je telefoon kan swipen om vandaag in een cabrio te rijden, en in het weekend in een busje op stap kan met vrienden, heb je dan nog een eigen auto nodig? Misschien wel, maar die kan je dan ook op Juuve zetten. En als autoliefhebber kan ik door Juuve de ene dag in een BMW i3 rijden, de andere dag in een Mini Cooper en soms in mijn eigen oldtimer. Maar ik hoef ze niet alle 3 zelf te bezitten.

Heel ons team is enorm ambitieus om de wereld van mobiliteit te veranderen. Wij zien meer dan alleen een ‘business opportunity’. Wij zien een mobiliteits- en leefbaarheidsuitdaging van onszelf, onze vrienden en familie. Voor hen én alle andere stedelingen werken we gepassioneerd aan de mooiste oplossing.

Lees ook de story van Juuve Co-founder Lieuwert den Hoedt

 

Andere stories

Finance & HR Manager (32u)

👉   Over Juuve In de grote steden van Nederland zorgen onze deelauto’s ervoor dat niemand meer een auto nodig heef

Lezen
Stage | Business development

👉 Over Juuve De missie van de jonge tech-startup Juuve is om iedereen toegang te geven tot de mobiliteit van de toek

Lezen

Terug naar blog