Ook een Juuver worden?

Meld je aan en ga met ons op pad!

Vind een auto!

Hoi ik ben Lieuwert den Hoedt 37 jaar en medeoprichter van Juuve Carsharing. Voor dat ik voor mijzelf begon heb ik veertien jaar in de Automotive sector gewerkt. Ik werkte veel voor en samen met auto lease maatschappijen. In die jaren heb ik ontzettend veel zien veranderen. Ik en mijn (oudere) leeftijdsgenoten zijn opgevoed met dat het “bezitten” van een auto heel normaal is. Een auto geeft het ideale gevoel van vrijheid en je kunt er op uit wanneer jij dat wilt en op elk moment dat jij dat wilt. Toch geloof ik heel erg in autodelen denk dat autoleasing autodelen flink op weg kan helpen.

Waarom inzetten voor autodelen?

Maar een auto staat vaak stil en dit is zonde als we erover nadenken dat het een van onze duurste bezittingen is, bovendien neemt een auto veel ruimte in beslag. In het verleden zijn de steden voor en om de auto’s gebouwd met als resultaat dat meer dan de helft dan de ruimte in Rotterdam wordt gebruikt voor auto’s. Steden kunnen zoveel leuker en leefbaarder worden als we o.a. slimmer met auto’s omgaan. Kijk naar onze stad Rotterdam, door het schrappen van parkeerplekken is de stad al flink opgeknapt. Er ontstaan meer terrasjes en veel meer groen. De techniek is er inmiddels ook klaar voor. Auto’s zijn heel gemakkelijk te reserveren te openen en te sluiten middels de telefoon (denk aan onze Juuve App) en je betaalt alleen voor de auto op het moment dat je hem nodig hebt en niet ook voor het moment dat de auto stil staat.

Tijd voor innovatie in de traditionele autolease wereld.

De financiële producten (bv leasing) gericht op auto’s zijn net als de autobranche nog traditioneel. Waarom moeten we ons binden aan een leasecontract van vier jaar? Dat doen we toch ook niet met energie? In die vier jaar kan er een hoop veranderen. Het ene moment heb je behoefte aan een kleine auto terwijl een ander moment heb je zin in een cabrio of heb je ineens een familiebak nodig.

Wat verder bijdraagt is dat de twintigers van nu veelal helemaal niet meer geven om het bezitten van een auto ze vinden andere dingen veel belangrijker. Ze hebben soms wel de behoefte om een auto te gebruiken.

Autolease en autodelen.

De leasemaatschappijen zien dit steeds meer in dat autodelen niet meer weg te denken is en in rap tempo worden innovatieafdelingen opgezet. De leasemaatschappijen kunnen een enorme bijdrage leveren door hun schaalgrootte en door het versoepelen van hun verzekeringsvoorwaarden zodat auto’s gemakkelijker gedeeld kunnen worden. Natuurlijk is het zo dat door het “delen” minder auto’s en leasecontracten nodig zijn echter ben ik ervan overtuigd dat er nieuwe verdienmodellen voor ze ontstaan.

De toekomst van autoleasebedrijven

De leasemaatschappijen zijn uitstekend ingericht op het beheren van auto’s. ik verwacht dat ze in de toekomst meer de rol krijgen zoals we nu gewend zijn aan de luchtvaartbranche. We boeken de vlucht voor onze vakantie niet bij Boeing maar doen dat bij KLM, Transavia of Ryanair. De “airline” die het beste aansluit bij de behoefte van dat moment. Koppel je dat terug naar de leasebranche. De ene keer volstaat de trein een andere keer een deelauto. De klanten van de leasemaatschappij hebben een abonnement van waaruit zij diverse mobiliteitsvormen (deelauto, fiets, Uber OV) kunnen gebruiken. Ze zijn onze mobiliteits assistent.

De toekomst van Lieuwert.

Waar sta ik over twintig jaar? Ik ben dan inmiddels 57, raar idee om daar over na te denken Ik woon in een leefbare stad met veel groen, veel ruimte voor terrasjes en gezelligheid. Inmiddels is onze Juuve app bij het grote publiek bekend en wordt dagelijks gebuikt om heel gemakkelijk zijn of haar mobiliteit te plannen.

Lees ook de story van Juuve Co-founder Niki Sie!

Andere stories

Finance & HR Manager (32u)

👉   Over Juuve In de grote steden van Nederland zorgen onze deelauto’s ervoor dat niemand meer een auto nodig heef

Lezen
Stage | Business development

👉 Over Juuve De missie van de jonge tech-startup Juuve is om iedereen toegang te geven tot de mobiliteit van de toek

Lezen

Terug naar blog