Ook een Juuver worden?

Meld je aan en ga met ons op pad!

Vind een auto!

Millennials en auto’s
Millennials zijn niet zo van het bezitten van dure auto’s als statussymbool. Dat schreef ik al in mijn blogpost over de totaal niet onderbouwde conclusies van mijn niet wetenschappelijke onderzoekje naar millennials onder de ook al niet representatieve steekproef van Rotterdamse studenten. Nee, millennials zijn meer van het auto delen.
Dat zit zo, het heeft in Rotterdam niet zoveel zin om een auto te bezitten. Die kun je namelijk nergens parkeren. Of wel, maar dan voor 4 euro per 20 minuten. Terwijl er heel veel betere manieren zijn om je te verplaatsen. Met de metro bijvoorbeeld, of met de fiets. Dat is altijd goedkoper, en meestal veel sneller.

Je tante Corrie bezoeken
Heel soms is een auto echter wél handig. Als je bijvoorbeeld op bezoek wilt bij je tante Corrie in Amstelveen. Maar dan heb je geen zin om een auto te gaan huren. Dan ben je namelijk een half uur onderweg naar een of ander autoverhuurbedrijf, waar je vervolgens allemaal formulieren in moet vullen en drie kwartier over een grote parkeerplaats loopt te zoeken naar je auto. Kostbare tijd die af gaat van je quality time met tante Corrie.
Nee, veel handiger is het om een auto voor de deur te hebben waar je gebruik van kan maken wanneer het jou uitkomt. Om hem dan voor je deur weer achter te laten voor de volgende gebruiker. Een auto delen dus.

Een auto delen…
En het goede nieuws is dat een auto delen vanaf nu super makkelijk is in Rotterdam. Met Juuve. Het enige dat je namelijk nodig hebt is je rijbewijs en een smartphone, waar je de Juuve app op downloadt. Met die app kun je een van de auto’s reserveren die bij jou in de buurt staat. Vervolgens kun je de auto openen met diezelfde app. Ik zeg je, makkelijker wordt een auto delen niet.

Als je terug komt van je bezoek aan je tante Corrie (ik weet zeker dat jouw tante Corrie niet zo lief is als die van mij), dan zet je de auto op dezelfde plek terug, je sluit hem af met de app en klaar ben je. Tenzij je je op de terugreis ineens bedenkt dat je morgen ook je tante Nel wilt bezoeken, dan verleng je gewoon even je reservering.

…Makkelijker wordt ’t niet
En het wordt nog mooier. Want Juuve heeft de ambitie om honderden auto’s in Rotterdam uit te gaan rusten met hun techniek, wat betekent dat er altijd wel een auto bij jou in de buurt staat. Je hoeft alleen maar even in de app te checken waar de dichtstbijzijnde auto staat.
Vanaf nu hoef jij geen auto meer te bezitten om de vrijheid van een auto te ervaren. Waar en wanneer het jou uitkomt. Dat is auto delen 2.0. Met Juuve. Dus trek erop uit. Maak een roadtrip. Ontdek nieuwe plekken. Of bezoek je tante Ria*.
*Alle tantes zijn bestaan echt. Namen zijn niet gefingeerd.

Andere stories

Finance & HR Manager (32u)

👉   Over Juuve In de grote steden van Nederland zorgen onze deelauto’s ervoor dat niemand meer een auto nodig heef

Lezen
Stage | Business development

👉 Over Juuve De missie van de jonge tech-startup Juuve is om iedereen toegang te geven tot de mobiliteit van de toek

Lezen

Terug naar blog