Ook een Juuver worden?

Meld je aan en ga met ons op pad!

Vind een auto!

Juuve heeft samen met het verrassingsreisbureau Srprs.me een bijzondere winactie georganiseerd: een roadtrip met een deelauto van Juuve naar een volledig onbekend oord. Dat is nog eens een avontuur! Peter reageerde op onze winactie op Facebook en stapt binnenkort samen met vriendin Robin in een deelauto van Juuve, om naar een ongetwijfeld prachtige en onbekende bestemming te rijden. Maar voordat ze op pad gaan, willen wij natuurlijk graag de gelukkige winnaar nog wat beter leren kennen.

Hoi Peter! Van harte gefeliciteerd met het winnen van onze eerste weekend winactie. Hoe ben je eigenlijk bij ons terechtgekomen?

Ik volg jullie al een tijdje via Facebook: ik vind autodelen een tof initiatief en ik vind het ook nog eens extra leuk dat jullie uit Rotterdam komen. Toen jullie de winactie deelden op Facebook, dacht ik: dat is een gave manier om zelf eens te ervaren hoe autodelen werkt. Ik heb jullie auto’s helaas zelf nog niet kunnen gebruiken en ik ga eigenlijk ook niet zo vaak op vakantie. Ik heb namelijk een eigen bedrijf, dan ga je toch niet zo snel weg. Ik vind dit in ieder geval een prachtige gelegenheid om kennis te maken met autodelen en een paar dagen vakantie te hebben!

En we zagen op Facebook dat je graag Robin wilt meenemen op roadtrip. Hoe kennen jullie elkaar? En waarom Robin?

Ik heb Robin op een bedrijfsborrel van Studio Schouwburgplein leren kennen. Dat was toen het enige televisieproductiebedrijf hier in Rotterdam. Robin produceert ook video’s en is ook nog eens erg goed in haar vak. Dat zorgde gelijk voor een klik. We hebben daarnaast samen in een musical gespeeld en maken nu deel uit van dezelfde band. Het leek me gewoon erg gezellig om met haar op pad te gaan. Ik weet dat Robin dit soort verrassingsreisjes heel leuk, maar ook een beetje eng vindt. Je moet toch uit je comfortzone stappen als je spontaan naar een onbekende bestemming rijdt. En zo maakt Robin ook meteen kennis met autodelen.

Wil je ons wat meer over jouw dagelijks leven vertellen? Je bent dus net als Robin een videoproducent?

Klopt! Dat is allemaal begonnen met Urban City Guide. Dat is een online lifestyle platform waarop we leuke activiteiten in Rotterdam deelden zodat volgers op de hoogte waren van de leukste feestjes. We gingen op dat platform steeds vaker met video werken en op een gegeven moment kregen we zelfs verzoeken van de evenementen zelf om mooie video’s te maken. Zo zijn we langzaam een videoproductiebedrijf geworden. Ons aanbod is heel groot: we maken bijvoorbeeld instructievideo’s maar verzorgen ook livestreams, zoals die van TEDx Rotterdam. We hopen nog veel groter en veelzijdiger te worden: we zijn al bezig met het ontwikkelen van een zogenaamde ‘multicamoplossing’, waarmee je met meerdere camera’s tegelijk kunt filmen en tussen beelden kunt schakelen. Dat was voorheen heel duur en alleen voor grote bedrijven mogelijk: wij gaan dat ook voor de kleinere bedrijven toegankelijk maken.

Jullie gaan dus op roadtrip naar een onbekende bestemming. Dat is inderdaad best spannend! Heb je weleens eerder zoiets gedaan?

Nee, helaas niet. Je ‘vergeet’ vaak vakantie te nemen als je een eigen bedrijf hebt: je wilt altijd voor de klanten beschikbaar zijn dus een vakantie vereist flink wat planning. Toch zou ik graag nog eens een Grand tour. door Europa willen maken met een auto. Dan ga je in drie maanden langs alle mooie en grote steden op dit continent. Dat lijkt me een prachtig avontuur!

Zwarte woud 02

 

Maar nu ga je een tour met een deelauto van Juuve maken. Kijk je daar al een beetje naar uit?

Absoluut! Ik vind autodelen echt een fantastisch initiatief. Ik erger me vaak aan al die stilstaande auto’s op straat. In Rotterdam heb je zoveel mooie wijken en plekken die dan volstaan met geparkeerde auto’s. Zonde is dat. Ik heb ooit eens gelezen dat maar liefst 90 procent van de auto’s gewoon stilstaan en daar schrok ik behoorlijk van. En ik ben daar ook schuldig aan: mijn eigen wagen staat ook vaak stil omdat ik meestal ervoor kies de fiets te gebruiken.

Denk je dat je op een gegeven moment ook een fulltime autodeler gaat worden?

Als jullie een aantal mooie elektrische deelauto’s aanbieden, wil ik die stap zeker overwegen! Ik geniet wel van de vrijheid van een auto: je kunt altijd ermee op weg. Dat kan natuurlijk ook prima met een deelauto. Ook biedt het meer variatie: je kunt met carsharing namelijk altijd een andere wagen kiezen. Maar ik weet niet of ik zomaar mijn eigen auto zou delen. Ik kan me voorstellen dat er een drempel is: je hebt immers hard gewerkt voor jouw auto en om dan zomaar de sleutel aan andere mensen te geven… Dan hoop je maar dat ze voorzichtig zijn. Maar ik vind het wel een slimme, logische en nodige ontwikkeling dat we gaan betalen voor het gebruik in plaats van bezit. Het is naar mijn mening niet per se nodig dat iedereen een eigen auto bezit.

Daar zijn wij het ook mee eens. Wij wensen jou en Robin in ieder geval heel veel plezier op jullie roadtrip. En zeg eens: is er een plek waar je stiekem heel graag heen zou willen gaan?

Ik hoop dat we naar een stad gaan die wij allebei nog niet kennen: dat zou het avontuur helemaal compleet maken! Ik zou Brussel bijvoorbeeld leuk vinden. Ik zou het Atomium namelijk graag eens willen zien. Of het Zwarte Woud, dat moet ook heel mooi zijn. Ik laat me in ieder geval graag verrassen!

Zwarte woud roadtrip

Andere stories

Finance & HR Manager (32u)

👉   Over Juuve In de grote steden van Nederland zorgen onze deelauto’s ervoor dat niemand meer een auto nodig heef

Lezen
Stage | Business development

👉 Over Juuve De missie van de jonge tech-startup Juuve is om iedereen toegang te geven tot de mobiliteit van de toek

Lezen

Terug naar blog