Ook een Juuver worden?

Meld je aan en ga met ons op pad!

Vind een auto!

Gebruiker vanaf het eerste uur’, zo mogen wij Gino eigenlijk wel noemen. Gino heeft een eigen videobedrijf en zat voor een spoedklus verlegen om een auto. Op advies van een vriend nam hij een Juuve deelauto mee en Juuve was op haar beurt blij om Gino uit de brand te mogen helpen. Sindsdien zijn Gino en Juuve met elkaar verbonden en daarom wilden wij graag eens weten wat Gino nou eigenlijk beweegt. Letterlijk en figuurlijk. Dat liep uit op een uitgebreid gesprek over Peter R. de Vries, films en teleportatie.

Hey Gino, hoe hebben wij elkaar ook alweer leren kennen?

Een vriend van mij vertelde mij over Juuve. Ik had namelijk ineens een spoedklus in Amsterdam van een Surinaamse band die een videoclip wilde opnemen. Dat zijn altijd de leukste projecten. Ik had alleen geen auto om erheen te kunnen gaan. Ik heb toen een account bij Juuve aangemaakt en kon toen eigenlijk gelijk met een elektrische deelauto richting de hoofdstad. Dat bleek overigens nog een luxe bak te zijn, dus ik kwam mijn collega’s in stijl ophalen.

Je hebt dus je eigen videobedrijf?

Ja, in Schiedam. Ik maak vooral rapportages over Surinaamse evenementen. Die zijn het leukst om te verslaan: dat zijn vaak enorme feesten. Zo ben ik op 31 december 2009 naar Suriname gevlogen om de jaarwisseling vast te leggen. Naast het feit dat de jaarwisseling daar net een enorm carnaval is, heeft die klus mijn bedrijf ook echt op de kaart gezet.

Meer weten over het werk van Gino? Klik hier.

Heb je nog meer bijzondere klussen gehad?

Ik heb een keer voor World Kiss Day op 6 juli een event georganiseerd. Daarvoor hebben we een flashmob georganiseerd op het Stationsplein in Rotterdam, waar mensen tegelijkertijd elkaar een kus gaven. Dat vond ik een prachtig initiatief: zo’n klein alledaags gebaar, maar met zoveel betekenis. Het meest leuke aan dit werk vind ik toch wel de mens achter de lens: ik ontmoet zoveel leuke personen met authentieke verhalen. Het is een heel sociaal beroep: ik moet contact zoeken, vrienden maken en mensen op hun gemak stellen voor ze zich bloot willen geven voor mijn camera.

Zie hier meer over Gino’s werk voor World Kiss day.

Heeft media eigenlijk altijd al in jouw bloed gezeten?

Genetisch wel! In mijn familie doet iedereen wel wat met media: sommigen zijn model of hiphopartiest, of bijvoorbeeld als bokser vaak in de media te zien. Ik was een heel verlegen kind en zat meer achter de televisie, dan dat ik de ambities had om óp de buis te verschijnen. Na mijn middelbare school, die ik in Suriname afgemaakt heb, ging ik Film en televisiewetenschappen(nu Media & Cultuur) studeren in Amsterdam. Met een diploma op zak begon ik bij Endemol als productieassistent van het programma van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. In 2012 ben ik weer bij zijn programma als regie-assistent gaan werken. Iets heftiger dan Surinaamse feestjes en of flashmobs. Dat was ontzettend hard werken: wel zeventig uur in de week, maar ik heb een hoop geleerd in die periode.

Je bent dus een harde werker. Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik hou zelf ook erg van films kijken. Citizen Kane van Orson Welles is mijn favoriet. Zo’n klassieker! En series natuurlijk: Game of Thrones, Westworld… Om een beetje in vorm te blijven sport ik ook graag.

Terug naar jouw relatie met Juuve en onze deelauto’s. Ben je eigenlijk een autoliefhebber?

Nee, eigenlijk niet echt. Sorry jongens! Toen ik studeerde gebruikte ik altijd het OV en dat doe ik nog altijd vaak. Maar ik merk wel de voordelen die een auto je opleveren. Ik kreeg op jonge leeftijd een auto van mijn tante en daarmee heb ik veel tripjes met vrienden gemaakt, naar bijvoorbeeld Duitsland, of naar Parijs. Dat was een luxe: auto inpakken en gaan. We waren in mum van tijd op onze bestemming. We voelden ons echt vrije vogels en het was natuurlijk ook niet zo erg om met z’n allen zo’n tocht te maken: tijdens de rit werd er veel gekletst, gelachen en gezongen. Alleen al daarom zou ik af en toe een deelauto pakken om dat gevoel weer te herbeleven.

En in je eentje op pad met een auto?

Dat vind ik echt heel relaxed. Ik krijg al starende naar de weg vaak de beste ideeën en invallen. Maar toen deze ‘vriendenbak’ sneuvelde, heb ik lang geen auto meer gehad. Een nieuwe auto vond ik te duur, net zoals een auto leasen of huren. Maar ineens kwam er ‘nood’ met die klus met die Surinaamse band. Toen heb ik dus op aanraden van een vriend Juuve ingeschakeld. Ik was verrast over hoe goed jullie deelauto’s bij mijn wensen paste: Juuve past binnen mijn budget en ik kon echt in een paar minuten de weg op. Nu heb ik meestal geen auto nodig, maar dankzij jullie kan ik zo instappen als dat wel nodig is. En daar ga ik graag gebruik van maken, ook voor mijn eigen plezier: als je hard werkt, moet je jezelf namelijk ook met de nodige uitstapjes verwennen!

Vinden wij ook. Hoe zou jij je in de toekomst het liefst willen verplaatsen?

Eerlijk? Ik zou mezelf wel willen teleporteren. Ik hoop dat de toekomst dat voor ons in petto heeft. Dat je fysiek in een flits van de ene plek naar de andere kunt gaan. Of misschien wel alleen mentaal. Dat je een chip in je arm krijgt waarmee je in gedachten een andere plek kunt bezoeken en dat als een ‘echte’ reis kan ervaren.

We horen dat Hollywood jou in ieder geval voldoende inspiratie voor de toekomst van transport gegeven heeft! Laatste vraag, Gino. Heb je nog muziektips voor ons voor onderweg? 

Uptown Funk van Bruno Mars blijft een klapper. Dat zorgt voor echte karaoke in de auto. Ik ben sowieso fan van zijn laatste album. En daarnaast doet Bohemian Rapsody van Queen het natuurlijk ook altijd goed!

Lees ook de Juuve Story van Lisette over haar ervaring met elektrische deelauto’s.

Andere stories

Finance & HR Manager (32u)

👉   Over Juuve In de grote steden van Nederland zorgen onze deelauto’s ervoor dat niemand meer een auto nodig heef

Lezen
Stage | Business development

👉 Over Juuve De missie van de jonge tech-startup Juuve is om iedereen toegang te geven tot de mobiliteit van de toek

Lezen

Terug naar blog